Familiedag 28 mei  2017

Mechelen was dit jaar de place to be voor onze familiedag , we voelden  ons even een dagje maneblussers. Gelukkig stond de oranje maan niet te schitteren achter de St.Romboutstoren en hoefde er niet geblust te worden – zoek maar even uit waar de naam maneblusser vandaan komt.

Alles was er om er een geslaagde dag van te maken, de vele deelnemers, de vriendschap, de zon en een niet te druk maar wel gevarieerd programma. Ernest nam dit jaar de niet te onderschatten verantwoordelijkheid op zich om een programma ineen te boksen waar iedereen zich kon in terugvinden en dit begon al van s’morgens in alle vroegte, allee voor mij dan toch.

Vanaf  9 u. konden we reeds aanschuiven  voor een ontbijt met vers gebakken koffiekoeken en een geurig  kopje thee of koffie meteen ook de gelegenheid om iedereen een goeiendag te zeggen en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.  

Een afvaardiging van het stadsbestuur, een van de schepenen die vergezeld was door de belle mevrouw  – krachtige stem en dito bel – ( in t’ frans is dit waarschijnlijk  une belle dame )  kwam er ons namens het stadsbestuur verwelkomen , we waren echt wel  welgekomen in Mechelen.

De rest van de voormiddag konden we onder begeleiding van stadsgidsen ofwel met de bus ofwel te voet aan sightseeing doen, we leerden de soms minder bekende plaatsjes en gebouwen en hun geschiedenis kennen zonder nog te spreken over de vele vlieten en vlietjes in alle geuren en kleuren en zeggen dat ze van dit water, in den ouden tijd bier brouwden. Iedere stad heeft zo zijn eigen geschiedenis, zijn eigen verhaal altijd boeiend om het eens te horen van de mensen van ter plaatse.

Na dit alles werden we keurig afgezet aan het speelgoed museum, bij het zien van al dat moois mijmerde ik toch even terug naar mijn eigen kindertijd. De Sint die bij ons op bezoek kwam was meer praktisch ingesteld, speelgoed was er nooit veel bij , wel eens een voetbal voor alle broers samen maar meestal  was het een muts of handschoenen of kousen maar ja in die tijd waren de winters ook veel harder en hij wist altijd heel goed wanneer die vorige muts versleten was.

Het hoogtepunt van de dag was tijdens de lunch, die ons werd aangeboden in de gerestaureerde brouwerij Lamot, de overhandiging van twee cheques aan prof. Wuyts als ondersteuning van het WILL fonds. Ons lid Herman Van Lysebeth vierde zijn tachtigste verjaardag – proficiat Herman en nog vele jaren – wilde geen geschenken maar vroeg een storting te doen voor het fonds daar heeft hij met eigen middelen bijgelegd tot 3.000 €.  De vereniging heeft dan ook dank zij de verkoop vaan beertjes en verschillende kleine giften een tweede cheque van 7.000 €  kunnen overhandigen.

Het is en moet onze bedoeling zijn het Will fonds blijvend te ondersteunen want daar doen we allemaal voordeel mee.

In de namiddag was er voor de liefhebbers nog een boottochtje op de Dijle en voor de dames een bezoekje aan een hoedenmaakster, naar het schijnt hebben enkele dames al afgesproken om hun hoeden volgend jaar te gaan shouwen op Waregem koerse.

Een verfrissende afsluiter was er nog in het schooltje waar we s’ morgens vertrokken, Iedereen voldaan en misschien ook een beetje moe maar volgend jaar zijn we er beslist weer bij.

Onze oprechte dank aan het bestuur, aan Ernest en aan de vele sponsors.

 

André,

Erevoorzitter.