INLOGGEN

Email 
Wachtwoord 

Wachtwoord vergeten?
Klik hier

NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE HIER
Klik hier




Tips van de ergotherapeut

Aan en uitkleden

Energiebesparende maatregelen.

Lees meer

Bloedgaswaarden en zuurstoftoediening

Zuurstoftherapie wordt meer en meer toegepast in thuissituaties. Dit wegens het feit dat mensen langer blijven leven, stimulatie van thuiszorg en duidelijke toename longfibrose als ziekte.

Lees meer

Ergotherapeutisch advies om thuis meer actief te zijn

Met longfibrose moet je leren leven, niet aanvaarden van je aandoening maar jezelf aanpassen aan, correct leren omgaan met beperkingen waardoor jouw mogelijkheden terug toenemen.

Lees meer

Optillen, verplaatsen en dragen van zaken

Het optillen en dragen van zaken zijn belastende activiteiten maar voor mensen met longlijden zijn deze extra belastend. Kortademigheid en rugklachten komen meer voor.

Lees meer

Persoonlijke hygiene ochtendtoilet

Ons ochtendtoilet doen we dagelijks. Besef dat dit een zware inspanning kan zijn, zeker tijdens een opname in het ziekenhuis of na een ingreep bvb. een longtransplantatie.

Lees meer

Stappen of wandelen

Ons ochtendtoilet doen we dagelijks. Besef dat dit een zware inspanning kan zijn, zeker tijdens een opname in het ziekenhuis of na een ingreep bvb. een longtransplantatie.

Lees meer

Trap nemen

De trap nemen is in ieder geval al een zware inspanning, hoeveel mensen nemen al niet spontaan de lift voor één verdieping. Thuis kan de trap nemen een grote hindernis worden.

Lees meer

Wintertips voor personen met ademhalings-moeilijkheden

Paul Baten, ergotherapeut in UZ Gasthuisberg, geeft voor deze winter nog enkele interessante tips voor mensen met ademhalings-mogelijkheden of gevoelige luchtwegen.

Lees meer

Zuurstof en medische gevaren

Zuurstof is onmisbaar voor elke levensvorm. Zuurstof zorgt o.a. voor energie door verbranding van voedsel.

Lees meer

Zuurstofbronnen en wijzen van toediening

Zuurstofbronnen en wijzen van toediening.

Lees meer

Ergotherapeutische hulp

Een presentatie door Paul Baten.

Lees meer

I.L.L. & de gevolgen voor het dagelijkse leven

Zuurstofbronnen en wijzen van toediening.

Lees meer

Medibib.be – Uw farmaceutische gids

Wat is Medibib?

Medibib.be heeft als doel om de patiënten op een gebruiksvriendelijke manier de informatie over alle in de apotheek verkrijgbare producten aan te bieden. Dit omvat zowel geneesmiddelen, OTC als cosmetica.

 

Medibib heeft recent ook een reservatieplatform gelanceerd. Hiermee kunnen patiënten op voorhand producten reserveren en afhalen in hun lokale apotheek op een door de patiënt gekozen tijdstip. Het voordeel hiervan is dat een tweede bezoek kan vermeden worden in het geval van bereidingen of producten die niet op voorraad zijn in de apotheek.

 

Momenteel zijn er al 163 deelnemende apotheken en dit aantal neemt toe.

Deze dienst wordt door Medibib gratis aangeboden voor zowel de patiënten als de apothekers. Voor de verspreiding van dit gratis initiatief rekenen wij op de verschillende patiëntenorganisaties om het bij hun leden kenbaar te maken.

 

Het is zeer interessant voor de leden van uw liga om hiervan op de hoogte te worden gebracht. Misschien is dit mogelijk in de nieuwsbrief, een vermelding op jullie site of in een magazine.

 

Als er meer informatie vereist is zijn wij altijd bereikbaar via mail of telefoon op het nummer: 028 88 58 20.

 

Meer info vindt u via https://www.medibib.be/over-ons.